Куди вкласти гроші?

Куди вкласти гроші? Це питання цікавить кожного людини, яка піклується про своє майбутнє, і в якої є або ж періодично виникають вільні кошти. Для кого-то постійні фінансові операції і вкладення грошей - професія, а хтось заробляє іншим шляхом і не може визначитися з тим, кому довірити вільні кошти. На тих, для кого вкладення грошей не є основним родом діяльності, розрахований цей матеріал. Сьогодні ми поговоримо про те, як вкласти гроші в банк.

Отже, найголовніше для будь-якого інвестора - отримання прибутку, тому необхідно вигідно вкласти гроші. Поняття «вигода» для кожного своє, але, як правило, її розмір залежить від ступеня трудовитрат інвестора, а також ризиків. 

Розглянемо варіант, коли людина не має необхідних фінансових знань, а просто хоче вкласти гроші і отримати прибуток через певний час. 

Найпопулярнішим методом вкладення грошей є відкриття депозитного рахунку в банку. Вони (банки) беруть в інвестора вільні кошти під певний відсоток і надають їх позичальникам кредитів, таким чином отримуючи вигоду. 
Вкладення грошей у банк - найбезпечніший і відповідний метод для того, хто не знає, куди вкласти гроші і не хоче особливо впроваджуватися у фінансові механізми держави. 

Вигода тут очевидна: банк - це не одна людина, його обороти не залежать від стану здоров'я чи настрою певних особистостей, це - велика фінансова організація, для якої ваше долучення складе маленьку частку від усіх активів. Якщо для вас вкладення 10, 20 або 50 тисяч гривень - важлива фінансова операція, то для банку - це звичний повсякденний процес. 
На даний момент українські банки пропонують вкласти гроші під різні відсотки. У відсотковий діапазон знаходиться в районі 12-20% річних (залежно від умов вкладу). 

Вклади бувають різні, і різні банки їх по-своєму називають, але суть одна. Якщо ви хочете вкласти гроші і твердо впевнені в тому, що протягом певного періоду часу (3 міс., 6 міс., Рік або кілька років) вони вам не знадобляться, вам підійде строковий вклад без можливості поповнення та дострокового розірвання. Слід зауважити, що навіть за таких умов у банків передбачена можливість розірвання, при цьому ви можете втратити відсотки або навіть частина тіла вкладу. 
Якщо у вас є вільні ресурси, але ви не можете бути твердо впевненими в тому, що через місяць вони вам не знадобляться, слід вибирати вклади з можливістю зняття частини депозиту. У такому випадку ідеально підійде вклад з можливістю отримання грошей на картку: виникли вільні ресурси - відносите їх до банку і поповнюєте рахунок, у разі потреби - знімаєте частина грошей в банкоматі. 

У будь-якому банку менеджери порадять підходящий депозитний план, ваше завдання лише попередньо ознайомитися з пропонованими банком відсотками. 

Які ризики при вкладенні грошей в банки? З усіх способів заощаджень зберігання грошей у банку на депозитному рахунку - один з найбільш безпечних. Погодьтеся, дуже рідко доводиться чути новинні повідомлення про те, що банк луснув - збанкрутував. За час незалежності Україна таких налічується всього кілька штук. 

Таким чином, якщо у вас є вільні кошти, ви не знаєте, куди вкласти гроші, але хочете їх зберегти для подальшого користування, самий логічний варіант - віднести їхній банк. 

Особисто я віддаю перевагу Укргазбанку і тримаю свої заощадження під 19% річних (це - не реклама), є банки, які пропонують вищі відсотки або більш низькі. Я вважаю, що не слід особливо переживати за можливість обанкрочіванія банку. Якщо він на ринку послуг більше 5 років, має більш-менш впізнаваний бренд і розгалужену мережу філій, до того ж пропонує не захмарні відсоткові ставки (до 20% річних у гривні) - його послугами можна сміливо користуватися.