Як заробити гроші, граючи в комп'ютерні ігри

Багато хто з нас, чого гріха таїти, вбивають час, граючи в комп'ютерні ігри. Вони допомагають розслабитися, відпочити і заодно - побути в незвичайній для себе ролі. Ця стаття розповість вам, як ви можете заробляти гроші, граючи в комп'ютерні ігри.

Гроші в онлайнових іграх 

Існує чимало онлайнових багатокористувацьких ігор, так званих MMORPG (Massive Multiplayer Online Role Playing Games). Якщо брати тільки найбільші, які відомі більшості геймерів, то в закордонному Інтернеті їх сотні, в рунеті - кілька десятків. Онлайнові ігри відрізняються сюжетом, правилами поведінками, особливостями героїв і безліччю дрібниць. Але у них всіх є спільні елементи, серед яких - наявність ігровий економіки. Тобто, у вас є герой, який потихеньку розвивається, покращує свою екіпіровку, докуповує собі різні речі і бонуси, але якось повільно. А вам хотілося б швидше. Практично у всіх іграх пропонується вирішити цю проблему за допомогою готівкових грошей - ви перекладаєте енну кількість грошей через WebMoney або за допомогою СМС дилера гри, і через деякий час у вашого віртуального героя з'являються додаткові віртуальні монети, які ви витрачаєте на кращі речі, бонуси, екіпіровку . 

Звичайно ж, власникам таких ігор невигідно, щоб хтось інший, крім них, отримував прибуток від гри. Але чорний ринок існував і існує, і багато гравців користуються послугами таких же гравців, як вони - адже найчастіше можна домовитися напряму. Крім того, цілком легально і досить давно існують сайти з продажу онлайнових ігрових цінностей, найвідомішим з яких є Gamelot.ru. 

Ігрова біржа 

Сайт Gamelot http://www.gamelot.ru - це ігрова біржа, де користувачі та продають і купують різні цінності онлайнових ігор - персонажів, речі, ігрову валюту, бонуси. Найцікавіший розділ називається «Я куплю:», де ви бачите, які речі люди готові у вас купити прямо зараз. Наприклад, по цьому розділу видно, що постійно затребувані золоті монети з гри «Легенда: Спадщина драконів», відповідно, ви можете бути впевнені, що погравши в цю гру пару місяців і прокачавши свого героя до того рівня, коли він починає активно заробляти золоті монети, ви регулярно будете заробляти на ньому. А коли набридне, можете продати свого персонажа, заробивши ще й на цьому. 

Крім цього сайту, ви можете продавати цінності онлайн-ігор на різних ігрових форумах, сайтах ігрових кланів (у багатьох кланів в окремих іграх є свої повноцінні сайти з форумами), та й просто на різних аукціонах. Досить у пошуковику набрати фразу «Продам гравця» і назва будь-якої онлайнової гри, щоб побачити десятки форумів з подібними пропозиціями. 

Крім того, є онлайнові ігри, де зароблені ігрові грошики цілком офіційно дозволено виводити собі на WebMoney-гаманець. Наприклад, така можливість є в MMORPG www.carnage.ru., У героїв з п'ятого рівня. Якщо ви будете грати, ні на що не витрачаючи гроші, то заробите до цього моменту близько 60 $ ... але ж можна продовжити грати, і заробити ще більше. 

Тому, якщо вам хочеться пограти у віртуальному світі, чому б не пограти в такому, в якому ви зможете обмінювати цінності на реальні гроші? Звичайно, суми, які ви можете заробити, не дуже великі, але враховуючи, що більшість грає в онлайнові ігри просто заради задоволення, ви вже точно у виграші. А якщо задатися метою і зосередитися на тому, щоб заробляти в грі побільше і відповідно, більше продавати, то можна і жити тільки за рахунок цього - є й такий клас гравців. 

Види ігор 

Що стосується онлайнових ігор, то по інтерфейсу вони діляться на два види - ігри першого виду відображаються прямо у вашому браузері, а для ігор другого типу потрібно завантажити і встановити невелику програму-клієнт гри, за допомогою якої ви і будете грати. До ігор другого типу відносяться самі популярні в світі MMORPG - World of Warcraft (часто іменований ВоВ) і Lineage2 (звана просто «лінійка»). Загальна кількість гравців у ці дві гри на закордонних серверах обчислюється десятками мільйонів. На просторах рунета вони також є найбільш масовими, а це говорить про те, що з точки зору економіки, на них можна заробити і швидше, і більше - оскільки ринок попиту та пропозиції дуже активний. 

Ну і наостанок скажу, що навіть якщо ви не любитель онлайнових ігор, заробити на іграх все одно можна. Як приклад, ви грали коли-небудь в гру "Сапер" в Віндовс? Ось її повний аналог в інтернеті (http://sweepmines.com), тільки з однією відмінністю - тут ви можете виграти гроші і він абсолютно безпрограшний. Вам дається один цент, ви починаєте гру, якщо виграєте - сума подвоюється. Якщо програєте - що ж, це лише в реальному житті у сапера один шанс, у вас же є ще спроби, ви втрачаєте лише набрану суму. Вам знову дається один цент, і ... удачі! 

Резюме 

Заробіток в іграх - корисний навик. Ви розвиваєте своє мислення, вчіться заробляти гроші в різних ситуаціях і привчаєте себе до прораховування своїх дій. А вміння заробляти гроші, погодьтеся, стане в нагоді в житті кожного.